Välimus
Iseloomulik punane värv, piklik kuju, mis ulatub umbes 6 cm pikkuseni
Aroom ja maitse
Kergelt magus, hapukas ja vürtsikas maitse tsitrusviljade nootidega
Vürtsikuse tase
25 000 skovilli
Kulinaarsed kasutusviisid
See tšillipipar on üks Hiina rahvusköögi nurgakividest. See ühendab endas kõik populaarsed maitsed, sealhulgas vürtsikuse ja hapukuse. Seda tarbides võib tunda lubja ja sidrunheina sähvatusi, mida saadab armastatud tšilli vürtsikus. Lõplik maitse on täiesti täiuslik.
Täiendab suurepäraselt liha, suppe ja köögivilju igas vormis. Seega on sinu otsustada, millisele toidule soovid lisada seda eksootilist maitset. Kui kavatsed valmistada kala, siis kindlasti kasuta Chaotianit – see võtab ära kala iseloomuliku lõhna.
Kui sulle selle maitse meeldib, marineeri pipraid mõneks päevaks õlis või mees. Selle tulemusena tekib täiesti uus maitseaine ja mida kauem pipraid marineerid, seda tugevam maitse saab olema.
Taeva poole kasvav tšilli
Kui sa pole sellest piprast varem kuulnud, võib see olla seetõttu, et tunned seda teise nime all. Seda tuntakse ka kui Chao Tian või taeva poole kasvav tšilli. Esimene nimi on tuletatud selle linna nimest, kus see esimesena kasvas, samal ajal kui teine nimi viitab sellele, et piprad kasvavad tipuga ülespoole, justkui taevast püüdes.