Välimus
Piklik kuju, tugev oranž-kollane värv, suurus 10-12 cm
Aroom ja maitse
Magus maitse marjade ja eksootiliste puuviljade nootidega, lilleline-puuviljane aroom
Vürtsikuse tase
30 000-50 000 skovilli
Kulinaarsed kasutusviisid
Tänu oma päritolule on see pipar saanud Peruus rahvuslikuks aardeks. Seda võib leida paljudest kohalikest roogadest ja snäkkides, erinevates vormides (värske, kuivatatud, marineeritud, pastana).
Kui sa ei plaani valmistada Peruu toitu, pole ka see probleem. Aji Amarillo pipra värskus täiendab paljusid kergeid köögiviljaroogasid, veiseliha, risotot või mereande.
Päikesekollane Peruu
Inkad armastasid seda pipart sõna otseses mõttes ja selle populaarsus on Peruus tänapäevani säilinud. Seetõttu võib seda pipart leida peaaegu kõikjalt, sest seda kasvatatakse seal igal pool. Selle nimi pärineb indiaanikeelsest sõnast Aji, mis tähendab tšillit, ja sõnast Amarillo, mis tähendab kollane. Hoolimata oma nimest, pipra valmides saab see sügava oranži värvi.